Control acces

Sisteme de securitate

Un sistem de control al accesului (CA) este un tip de securitate care gestionează și controlează cine are accesul la un sistem, mediu sau facilitate.

Acesta identifică entitățile care au acces la un dispozitiv sau o unitate controlată pe baza validității acreditărilor.
Un ACS este în primul rând o operațiune fizică implementată în domenii de securitate ridicată, cum ar fi centre de date, instituții guvernamentale / militare și instituții similare.

În mod obișnuit, AC gestionează, monitorizează și controlează accesul omului la echipamentele sau facilitățile protejate. Majoritatea AC-urilor sunt concepute pentru a lua o acreditare furnizată de utilizator ca intrare, verifica / autentifica privilegiile utilizând lista de control al accesului (ACL) și acordă / refuză accesul bazat pe constatări.

De exemplu, folosind securitatea biometrică, un AC poate fi utilizat pentru a autoriza doar accesul legitim la o facilitate de centre de date. Persoana fizică trebuie să furnizeze acreditări focale sau vocale ale unui ACS, care este apoi verificată prin comparație cu baza sa de date, și acordă acces numai cu permisiune validă.

previous arrow
next arrow
Slider